Hybride warmtepomp Briltil Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Briltil met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Hier analyseer je meer informatie over subsidies, verschillende soorten, kosten, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Briltil. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 73%. De cv-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is vereist. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Onderstaand detecteer je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check NEXTHERM warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Briltil. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie vind je al vanaf €2800.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Zuidhorn. Waar moet ik aan denken? Onderstaand ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Briltil aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €460 per jaar. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Maasdijk.

Situatie Gas + Elektra verbruik* Kosten stroom + gas* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 600 m3 gas + 850 kWh per jaar €548 €460 2150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Briltil? (update september 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Groningen.

Productprijs

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Briltil.

Subsidie (ISDE) in Briltil

De overheid biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk volgt een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan tal van manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Vraag altijd een vakbekwame installateur in Briltil. Tevens kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Dietrich + Vaillant) is wel cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Update: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Urmond installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Zuidhorn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Briltil.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (325 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Briltil laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!