Hybride warmtepomp Ingen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer in trek, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Ingen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Met behulp van deze site vind je praktische details over kosten, energieverbruik, werking, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Ingen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 81%. De cv-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering matcht bij mijn situatie en budget? Onderstaand signaleer je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Weider warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ingen. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 55%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Buren. Exacte aantallen? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Ingen op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €400 per 12 maanden. Daarbij verminder jij CO2 uitstoot 1700 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Starnmeer.

Installatie Energieverbruik* Energienota* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 600 m3 gas + 1150 kWh per jaar €608 €400 1700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Ingen? (update september 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 25% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Ingen.

Subsidie (ISDE) in Ingen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1200 tot €3000. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met verschillende oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Ingen. Daarbij kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Bosch of natuurlijk RLM) is dan aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Let op: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Bunnik installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Buren)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Ingen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie selecteer je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (375 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ’s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Ingen laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!