Hybride warmtepomp Peins Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Peins met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder bekijk je praktische informatie over werking, voordelen en nadelen , kosten, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke hr-ketel. Zeer populair in Peins. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 62%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk model strookt met mijn woning? Hieronder vergelijk je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check Mitsubishi Electric subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Peins. Een ‘airco achtig’ toestel haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €3500.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Franekeradeel. Hoeveel precies? Verderop analyseer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Peins aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €460 per 12 maanden. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2250 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Baneheide.

Type installatie Energieverbruik* Energienota* Besparen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 700 m3 gas + 850 kWh per jaar €611 €460 2250 kilo

* Per 12 maanden (update september 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Peins? (update september 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kostprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Peins.

ISDE Subsidie in Peins

De overheid heeft een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 – €3000. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen dien je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen is het resultaat een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met allerhande oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken bij heel koude dagen. Kies hiervoor altijd een ervaren installateur in Peins. Bovendien kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Brink of Rodiac) is echter onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Update: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Ingen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Franekeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Peins.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote variant (250 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Peins installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!