A1 Green Energy hybride warmtepomp Verlaag jouw gasverbruik en verlaag je energienota met €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van A1 Green Energy installeren

Een passende A1 Green Energy hybride warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zien we groene alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij de info op deze pagina check je alle info over de verschillende apparatuur, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van A1 Green Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een betrouwbaar A1 Green Energy warmtepomp installatiebedrijf. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Geothermik France warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van A1 Green Energy moet ik kiezen? A1 Green Energy verkoopt verschillende warmtepompen, rendabel voor praktisch elke woning (zoals de QAW07V). De hamvraag is, welk type past nu bij mijn woning? Hieronder behandelen we kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Zeewolde.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie draagt zorg voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor verwarming plus water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Waarom niet een lucht-water warmtepomp van A1 Green Energy ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Wassenaar.

A1 Green Energy warmtepomp met bestaande CV ketel

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook A1 Green Energy warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is A1 Green Energy subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Test & Offerte

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een volledig elektrische pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met een hybride A1 Green Energy systeem. Praktisch voor Nederlanders die op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. A1 Green Energy warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.